Dagtrips

Domaine Saint-Esselin

Cirque de Cavarnie

Via een prachtige route door de bergen kom je aan in het dorpje Gavarnie. Daar parkeer je de auto op de grote parkeerplaats. Vanuit het dorpje begint de wandeling naar de gletcherkom. In ruim 2 uur wandel je heen en terug en word je omgeven door prachtige uitzichten die steeds dichterbij komen. Met de kids ook goed te doen. Voor de allerkleinste kan je een ezeltje huren en zo gemakkelijk met z’n allen naar boven lopen. Boven aangekomen is er een terrasje waar je iets kunt drinken of een ijsje eten, en natuurlijk genieten van het prachtige uitzicht …

De afstand naar dit prachtige gebied is 95km en is zeker de moeite waard.

Een heerlijke wandeling langs prachtige vergezichten bij Cirque de Cavarnie

Lourdes

Nu u toch in de buurt bent kan u u eigenlijk niet voorbij gaan aan Lourdes. Naast een bedevaartsoord is Lourdes ook architectonisch gezien een mooie stad. Het fort van Lourdes dat ooit dienst heeft gedaan als gevangenis is nu ingericht als museum met levensechte minaturen van de gebouwen in Lourdes. De diverse kerken in Lourdes zijn allemaal te bezoeken en wilt u er echt alles van weten dan kunt u ook een gids erbij krijgen die u door Lourdes leid. Heeft u een kwaaltje, loop meteen even langs de geneeskrachtige bron waardoor Bernadette genezen is. Er hebben volgens een speciaal comité in totaal 69 wonderbaarlijke genezingen plaatsgevonden door toedoen van het bronwater, dus je weet maar nooit.

Een inspirerende dagtrip naar Lourdes

Maak de dag af met een ritje in de funiculair (bergtreintje) op de Pic du Jer waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over Lourdes. Tevens is er boven een terrasje waar je een drankje kunt nuttigen. Voor de avond kan ik u ten slotte de lichtprocessie aanraden die vind iedere avond plaats om 21:00, u kunt zelf met een kaarsje meelopen of genieten van het gehele gebeuren. Zelfs sceptici hebben mij verteld dat ze het toch indrukwekkend vonden. Lourdes is een lust voor het oog, de pracht en praal van de vele kerken met als hoogtepunt de Baseliek. Er is ook een ondergrondse kerk die plaats bied aan, schrik niet, 20.000 man! Gemaakt voor speciale gelegenheden waarbij voorheen de laatkomers alleen nog een plaatsje op de stoep konden krijgen. Al met al een leuke plek om de dag door te brengen.

Meer informatie : VVV Lourdes Ned.Talig  en Lourdes website Ned.Talig

Pic du Midi

Een dagtrip naar Pic du midi is zeker de moeit waard. Gelegen in het ski-gebied van La mongie ligt de kabelbaan naar Pic du Midi. Je gaat met de kabelbaan en die brengt je naar een hoogte van 2877 meter.Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over alle toppen van de Pyreneeën.

Er is tevens een museum over de historie van de Pic du Midi. Verder is er een zonneterras en een restaurantje boven.
Plan dit bezoekje op een mooie heldere dag dan kan je heel ver kijken…

Tevens als je in het skidorp la Mongie door rijd ga je zo de Tourmalet over. Dit voor de Tour de France liefhebbers onder ons, en je bent dan toch in de buurt….

Kinderen onder de 1,5 jaar en zwangere vrouwen mogen niet met de kabelbaan naar boven. 

Kijk voor meer info en webcam op  Pic du midi

 De afstand naar Pic du Midi is 84 km.

Dagtrip naar Pont d'Espagne

PONT D’ESPAGNE (CAUTERETS)

Als je echt iets van de Pyreneeën wilt zien, dan mag je een dagtrip naar Pont d’Espagne niet missen. Heel veels moois met weinig inspanning. Stel de navigatie in op het plaatsje Cauterets. Via een mooie weg door de bergen kom je dan in het plaatsje terecht. Volg dan de borden naar boven naar  Pont d’Espagne. Parkeer op de grote parkeerplaats en ga dan lopend verder tot aan de waterval. Dan na een paar honderd meter neem de stoeltjeslift naar boven. Daar aangekomen is het een 15 minuten vlak lopen naar het meer. Ook hier is een terrasje waar je wat kunt eten of drinken.

Terug kan via dezelfde weg. Maar het is mooier als je via de andere kant door het bos terug loopt. Bij heet weer loop je dan ook heerlijk in de schaduw. Met hele kleine kinderen is route via het bos niet aan te raden want het zijn flinke afstappen …