Bezienswaardigheden

Domaine Saint-Esselin

Leuke dorpjes

Bassoues

Ligt 40Km bij Larreule vandaan en heeft een erg leuke dorpskern met gezellige terrasjes en restaurantjes. De Basiliek en de “Donjon” of Burgt van het dorp is ook een bezichtiging waard.
Meer info op de website van Bassoues

Bassoues - Domaine Saint-Esselin
Bezienswaardigheden in en om het stadje Mirande

Mirande

Is een Historisch dorpje met een leuke dorpskern en een mooie kerk. Een bezoek aan dit dorp is mooi te combineren met een duik in het aquapark Ludina, gelegen net buiten het dorp. (zie activiteiten)

Meer info te vinden op  Tourisme Mirande

MONTESQUIOU

Ook weer zo’n leuk liefelijk dorpje, dat een bezoekje waard is.
Tip :  bij een bezoek aan dit dorp is een lunch in Chateau ‘’Le Haget’’ zeer de moeite waard.
Het dorp ligt op 30 km van Larreule
Op de website vind u ook nog leuke wandelingen.

Zie voor meer info  Montesquiou

Bezienswaardigheden in het dorpje Tilliac

Tillac

En nu we dan toch bezig zijn, 30 km van Larreule ligt het dorp Tillac, ook hier spat de historie er van af. Struin door de straatjes en geniet van een hapje of drankje en de mooie gebouwen die dit dorp te bieden heeft.

Meer info op de website van Tillac

DE GROTTEN VAN BÉTHARRAM

Deze grotten zijn erg leuk om een keertje te gaan bekijken. Er is een leuke gids die het begeleid, en er is uitleg in verschillende talen. Je gaat per treintje naar de ingang van de grot wat de kinderen al erg leuk vinden en tevens is er onderweg ook nog een stukje per boot. Een aanrader bij minder weer of bij extreem heet weer. In de grot is het altijd 14 graden, dus neem een vestje mee…

BÉTHARRAM

Openingstijden:
Mei en Juni van 9:00 tot 12:00   13:30 tot 17:30
Juli en Augustus van 9:00 t/m 18:00
September 9:00 tot 12:00    13:30 tot 17:00

Website: Grotten van Betharram

Chemin Léon Ross
Saint-Pé-de-Bigorre
GPS : Latitude : 43.100561 / Longitude : -0.1915260000000671

Ga op ontdekking door de grotten van Bétharram

LE CHÂTEAU DE MONTANER

Van het hele château is helaas niet heel veel meer over maar de grote torren is nog duidelijk aanwezig. In de zomer worden er vaak leuke middeleeuwse dagen georganiseerd. Elke donderdag en zondag waan je je even in de tijd van de middeleeuwen. Leuk om met kinderen heen te gaan. Ze laten dan oude ambachten zien uit de tijd van de middeleeuwen.

Montaner

Eén keer in het jaar in de maand juli is er heus middeleeuws weekend met ridders en paarden.
Kinderen vinden dit prachtig !

Adres : Château de Montaner
64460 Montaner
Treed binnen op de website van Chateau Montaner

Chateau de Montaner, een interactieve bezienswaardigheid.
Chateau de Garderes, een bezienwaardigheid nabij Domaine Saint Esselin

Chateau de Garderes

Een bewoner die in zijn jonge jaren vertrokken was naar de grote stad om carrière te maken besloot in zijn 30er jaren om terug te keren naar zijn geboortedorp en zijn passie voor oude kastelen in Chateau de Garderes te stoppen.

Hij heeft het kasteel in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht. Aan de hand van foto’s heeft hij alle kamer nagebouwd zoals deze in hun glorie tijd ook waren. Een waar levenswerk dat een bezoekje waard is. Ook de tuinliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Château de Garderes
1, Place du Château 

65320 Garderes

Website van chateau Garderes

Indrukwekkende steden

LOURDES

Goed voor 5 miljoen bezoekers per jaar. Een stad met vele kanten want of je gelovig bent of niet … Dit moet je een keer gezien hebben.

Nu u toch in de buurt bent kan u u eigenlijk niet voorbij gaan aan Lourdes. Naast een bedevaartsoord is Lourdes ook architectonisch gezien een mooie stad. Het fort van Lourdes dat ooit dienst heeft gedaan als gevangenis is nu ingericht als museum met levensechte minaturen van de gebouwen in Lourdes. De diverse kerken in Lourdes zijn allemaal te bezoeken en wilt u er echt alles van weten dan kunt u ook een gids erbij krijgen die u door Lourdes leid. Heeft u een kwaaltje, loop meteen even langs de geneeskrachtige bron waardoor Bernadette genezen is. Er hebben volgens een speciaal comité in totaal 69 wonderbaarlijke genezingen plaatsgevonden door toedoen van het bronwater, dus je weet maar nooit.

Maak de dag af met een ritje in de funiculair (bergtreintje) op de Pic du Jer waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over Lourdes. Tevens is er boven een terrasje waar je een drankje kunt nuttigen. En voor de avond kan ik u ten slotte de lichtprocessie aanraden die vind iedere avond plaats om 21:00, u kunt zelf met een kaarsje meelopen of genieten van het gehele gebeuren (zie foto) Zelfs sceptici hebben mij verteld dat ze het toch indrukwekkend vonden. Lourdes is een lust voor het oog, de pracht en praal van de vele kerken met als hoogtepunt de Baseliek. Er is ook een ondergrondse kerk die plaats bied aan schrik niet 20.000 man, gemaakt voor speciale gelegenheden waarbij voorheen de laatkomers alleen nog een plaatsje op de stoep konden krijgen. Al met al een leuke plek om de dag door te brengen.

meer informatie : VVV Lourdes Ned.Talig  en Lourdes website Ned.Talig

Bezoek de bezichtigingen in het mooie Lourdes
Het dorpje Tarbes, een mooie bezienswaardigheid

Tarbes

In Tarbes kunt u rustig een middagje slijten. Loop door Rue Marechal Foch, bezoek winkelcentrum Brauhauban. Ga shoppen in de Lafayette, pak een terrasje op Place Verdun. Neem een kijkje in Park Massey, met zijn prachtige verzameling van bomen van over de hele wereld, de vijver, de orangerie en het gevogelte. Neem een lunch in één van de vele restaurantjes. Er is altijd wel wat te doen.

Pau

Een bezoekje aan Pau mag eigenlijk ook niet ontbreken, het is de hoofdstad van het departement Pyrénées Atlantique. Historie, cultuur, tuinen en shoppen het is er allemaal. Het oude stadsgedeelte heeft gezellige terrasjes en restaurantjes en als hoogtepunt het kasteel van Pau. Het kasteel komt uit 1370 en was het huis van Koning Hendrik IV. U kunt er een rondleiding krijgen en er zijn vertalingen in het nederlands aanwezig. Verder is er een leuke funiculaire (bergtreintje) en mooie aangelegde tuinen in de stad. In het modernere gedeelte zijn ook terrasjes en restaurantjes en is het goed shoppen. U kunt er een dagje mee vullen.

Meer info : Tourisme Pau  

Hier ziet u Pau in beeld

Bezienswaardigheden in de stad Pau