Omgeving

Domaine Saint-Esselin

In en om Larreule

Larreule is een typisch Frans plattelandsdorpje gelegen tussen weilanden met zonnebloemen, mais en een bos. Langs het dorp lopen de rivieren L’Echez, le Lys en de Layza.
Ook ligt ons dorp aan de “route de Compostella” en niet ver van de wijngebieden Madiran en Saint Mont. Ons naastgelegen stadje Maubourguet bied gezelligheid in de vorm van marktjes en terrasjes.

Naast ons park beginnen diversen wandel- en fietsroutes door de bossen van beginner tot gevorderde.

Op 2km hebben we een grote supermarkt en daarnaast ligt een Ultra light vliegveldje waar je een heuse vlucht kan maken in een vliegtuig of Helikopter.

De kerk in ons dorp is een bijzondere,  gebouwd in 1009. Het was echter pas in de 12e eeuw dat de abdij haar meest complete vorm aan nam. Er zijn archaïsche beeldhouwwerken in de kerk aanwezig die uit de elfde eeuw komen, bijzonder oud dus.

Mooie plaatjes in de omgeving van Larreule

Kerk van Larreule

Een kijkje nemen, dat kan. De kerk is te bezoeken op:
Maandagochtend van 9:00 tot 11:00 en op
Woensdag van 17:00 tot 19:00 (opgeven/aanmelden bij het gemeentehuis van Larreule)

Adres : Abbatiale de Larreule
Rue de l’Eglise
65700 Larreule

De kerk van Larreule, het middelpunt van het dorpje ....

Meren waar u kunt zwemmen

Lac du Lupiac

Zwemmeer in het plaatsje Lupiac. Een 13 hectare groot meer met een aangelegd zandstrandje. Heerlijk zonnen op het strand en zwemmen in het meer.
In juli en augustus is er een badmeester die een oogje in het zeil houd. Restauratie is aanwezig en het parkeren en de toegang is gratis.

40 Minuten rijden.

Lac d'Aignan - Zwemmen in de omgeving

Lac d'Aignan

Lac d’Aignan in het plaatsje Aignan is een meer met een 300 hectaren groot bos er omheen waar ook een aantal wandelingen zijn. Op hete dagen is het lekker koel wandelen in de schaduw.
Verder heerlijk zonnen op het fijne zand strand en natuurlijk veel zwemplezier met de glijbanen die er zijn. Tevens mag er gevist worden en er is restauratie aanwezig.

35 Minuten rijden.